2015/04/28

dr. Chris Mann - A második világháború nagy csatái



E kötet szemléletesen és tárgyilagosan mutatja be a második világháború 28 legjelentősebb csatáját, többek között az angliai légicsatát, a Barbarossa hadműveletet, el-Alameint, a leningrádi blokádot, a kurszki tankcsatát, Monte Cassinót, a normandiai partraszállást, az ardenneki offenzívát, Ivo Dzsimát, vagy a Berlinért folytatott harcot.
A jól áttekinthető térképek révén az olvasó könnyen eligazodhat egy-egy csata résztvevőinek stratégiai tevékenységében.
Több mint 250 ábra és fotó mutatja be a korszak egyenruháit, az ütközetek legnagyobb egyéniségeit, és szemlélteti a háborús taktikát és fegyverzetet. Az ütközet során történtek tömör leírását minden esetben a tágabb történelmi kontextus bemutatása és a következmények elemzése egészíti ki.
A második világháború nagy csatái nélkülözhetetlen olvasmány mindazoknak - legyen szó akár szakértő, akár laikus olvasókról -, akiket érdekel a 20. század hadtörténete.
Alexandra

Ez a kötet a második világháború dióhéjban. Minden fejezet elején van egy rövidke összefoglalás, kikkel hol és mi történt, érdekességképpen az is, hogy miért, és hogy milyen eredménnyel végződött. Egyébként legalább annyi kép van benne, mint szöveg, térképekkel kiegészítve, a hadmozdulatok skiccjeivel. A térképek eléggé elnagyoltak, de a lényeg rajtuk van, viszont a fényképek különlegesek. Tiszt tervezés közben, katonák a fronton, a hadihajókon, repülőgépek rajzai, harci járművek az utcákon, romok és sebesültek.A háború pusztítását, a szenvedést, és emberi veszteségeket mellőzik ezek a képek, úgyhogy nagy katarzist nem fognak nyújtani, de nem is ez a célja a könyvnek.
Tömören és velősen összefoglalja a legjelentősebb csatákat, mozgatórugókat. Mindenkinek ajánlom, akit egy kicsit is érdekel a II.vh., vagy egyszerűen csak szeretne jól felkészülni történelemórára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése